• Quetschekraut (Pflaumenmus) mit Schokolade – im Backofen zubereitet
20. September 2009 von paule
Zubereitung:
Die gewaschenen, entsteinten (dabei leistet ein Zwetschgenentsteiner gute Dienste und saubere Finger) und halbierten Zwetschgen in einen grossen, flachen Bräter geben. Je größer die Oberfläche je kürzer die Kochzeit. Hat man kein passendes Gefäß, kann man auch die Fettpfanne vom Backofen verwenden. 100 g von der Zuckermischung drüberstreuen und verrühren. Die Vanillestangen aufschlitzen, ausschaben und beides zu den Zwetschgen geben. Sternanis und Zwetschgenkerne in ein kleines Mulltuch geben, zubinden und mit den Zimtstangen in das Gefäß geben. Alles umrühren und in den auf 160-170°C bei Ober/Unterhitze vorgeheizten Backofen stellen.
Nun lässt man es ca. 4 Stunden leicht vor sich hin köcheln und rührt 6 Mal alle 40 Minuten etwas von der Zuckermischung hinein. Zwischendurch kann man abschmecken und eventuell je nach Geschmack die Zuckerzufuhr erhöhen, aber berücksichtigen, dass der Geschmack durch das weitere Einkochen noch intensiver wird.
Anschließend das Ganze solange weiter einkochen lassen bis die gewünschte Konsistenz erreicht ist. Die Flüssigkeit sollte ganz eingekocht und ein dickes, breiiges und dunkles Mus sollte entstanden sein. Das kann weitere 1-3 Stunden dauern, je nach Zwetschgensorte. Zwischendurch 2-3 Mal umrühren. Die Masse sollte stets leicht blubbern, am besten die Temperatur mit einem Ofenthermometer abchecken. Nach Ende der Kochzeit, den Bräter aus dem Ofen nehmen, das Mullsäckchen, Vanille- und Zimtstangen entfernen und die zerkleinerte Schokolade unterrühren. Wenn gewünscht kann man noch mit Zimtpulver nachwürzen. Sofort in mit kochendem Wasser ausgespülte Gläser randvoll einfüllen, mit den Deckeln verschließen und die Gläser für 10-15 Minuten umdrehen.
Gewürzvariationen: Ingwer – Gewürznelken – Lebkuchengewürz – Rum – Whisky…
Zutaten:
- 4 kg Zwetschgen
- 500-600 g brauner Zucker oder Vollrohrzucker
- 3-4 Zimtstangen
- 5-6 Sternanis
- 2 Vanillestangen
- 10-15 Zwetschgenkerne
- 100 g dunkle Schokolade (70%)
moie Madame,
villmools merci, datt ech lo endlech fonnt hu wat ech sichen:
d‘ Rezept fir dat dote Quetschekraut hun ech, mee wéi een et am Schäffche mëcht, wousst ech nët!
lo probéieren ech och mol „nëmmen“ 100gr schwaarze Schokela dran ze maachen, da gëtt et vläicht rëm en anere Goût wi mir e gewinnt sin.
ech maachen och Liewkuchsgewierz dran, dat ass hmmmm…
e schéinen Owend fir Iech an Är Famill,
Félicie
Moien Félicie,
villmools Merci vir Äre Message. Freeë mech, dass ech Iech hëllefe konnt.
Weiderhin vill Spaass beim Ausprobéieren.
Léif Gréiss
Merci fir dat leckert Rezept. Als alleréischte Versuch mat Quetschekraut hunn ech zwar de Schokela ewech gelooss, mä ovh esou schmaacht et immens gutt! Ech hu just eng Fro zur Konsistenz: gëtt dat Ganzt méi oder éischter manner leefeg, wann een et mi laang goe léisst? Well mäi Kraut hei ass relativ pescheg ginn, an ech hätt et usech gär en Tic mi leefeg gehat. Hutt Dir do en Tipp, wat een do di nächste Kéier anescht maache soll? Merci!
Schéine Sonndeg!
Myriam
Moien Myriam,
wat Quetschekraut méi laang am Uewen ass, wat et méi fest gëtt. Jenodeem wéi säfteg Quetschen sinn, dauert dat ënnerschiddlech laang. Extrem leefeg gëtt Quetschekraut allerdéngs net, dat geet dann éischter a Richtung Gebeess. Dann lount sech di heiten Methode och net. Hoffen konnt Iech weiderhëllefen.
Léif Gréiss,
Paule
Merci, lo kann ech da menger Duechter Konkurrenz machen. Merci!
Drei Froen Myriam:
1. Ech menge mech drun z’errenneren dass meng Groussmamm (gebur 1898 !!) emmer e Schotz schwarze Kaffi an d’Quetschekraut geschott huet :-) !
2. Ech sin Diabetiker, an hun och léiwerliicht sauer wi ze séiss. Get et irgend e Grond virwat een suvill Zocker an d’Quetschekraut mecht. Kann ech es manner, vill manner? dra maachen?
3. Mecht et Senn mol ganz ouni Zocker ze propbéiren ?
Merci!
Pol
Moien Pol,
Dir kënnt och guer keen Zocker dra maachen. Beim Quetschekraut ass dat kee Problem, virun allem wann Dir gutt reif Friichten hutt. Och t’Haltbarkeet ass, duerch dat laangt Akachen, geséchert, virausgesat t’Glieser sinn gutt steriliséiert.
LG
Gëtt et och gutt, wann ee just nëmmen Zocker dra mécht?
Et ass fir d’éischt a mengem Liewen datt ech Quetschekraut kachen.
Merci am viraus!
Danielle
Moien Danielle,
Mengs Du ouni Gewierzer a Schokla? Jo, dat geet och. Wann een di Aromaen net gär huet, muss een dat net dra maachen.
Vill Spaass beim Ausprobéieren a léif Gréiss
Merci villmools Paule!
Et ass elo amgaang ze kachen! 4 kg am Schäffchen an déi aner 4 kg an engem Dëppen op der Kachmaschinn. Soe muer Bescheed wéi et ginn ass :-)
Ech hunn emol de Schäffchen e bëssi opgemaach an den Deckel vum Dëppe geholl, well et zitt immens vill Flëssegkeet.
Schéinen Owend!
Hu gëschter Owend um halwer 12 no bal 5 Stonnen alles ausgemaach. Dat am Schäffchen huet mer tiptop geschéngt an dat am Dëppen ze leefeg, mä wollt schlofe goen. :-)
De Moie wéi ech agefëllt hunn, war dat am Dëppe just e bëssi ze leefeg an dat am Schäffchen e bëssi ze pecheg. Hunn et dunn gemëscht an et war tiptop.
Elo sinn d’Glieser schon eng Stonn am Dëppe fir anzekachen, mä d’Wölbung vum Deckel wëllt einfach net eragoen. Mol ofwaarden.
Schéinen Dag!